Doroghy Ivan

prof.

Područje / smjer:
Vizualne komunikacije

Biografija: 
Rođen u Osijeku 1951. godine. Studirao je povijest umjetnosti i arheologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Diplomirao je na grafičkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Profesionalno djeluje u području grafičkog dizajna i dizajn menadžmenta. Član je ULUPUH-a (Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti Hrvatske), HDD-a (Hrvatskog dizajnerskog društva) i INSEA-e (International Society for Education through Art).

Članstva u organizacijama:
UHULI
ULUPUH
HDD
INSEA

Aktivnosti u okviru struke:
Sudjelovao je na grupnim izložbama Zagrebačkog salona, BIO Ljubljana, Izložbi hrvatskog dizajna, Biennala slavonaca. Samostalnu izložbu organizirala mu je Galerija Waldinger, Gradskih galerija u Osijeku. Radovi su mu objavljeni u publikaciji Stoljeće hrvatskog dizajna autora F. Vukića i publikaciji Croatian Design Now autora V.Margolina i F. Vukića.

Izložbe:

 1. 27., 29., 46. ZAGREBAČKI SALON
 2. ZGRAF 6 / Zagreb
 3. BIO / Ljubljana
 4. SLAVONSKI BIENNALE / Osijek
 5. SAMOSTALNA IZLOŽBA / Galerija WALDINGER / Osijek
 6. SAMOSTALNA IZLOŽBA / MLU Osijek
 7. Sarajevo 100 / Collegium Artisticum
 8. 13. International Poster Biennial / Meksiko

Stručna predavanja:

 1. GRAFIČKI FAKULTET, e - STUDENT: Suvremeni grafički dizajn
 2. MUZIČKA AKADEMIJA: Dizajn i glazba - povijesni presjek
 3. AGENCIJA ZA SREDNJE OBRAZOVANJE: Vizualna kultura i dizajn/ predavač i voditelj radionica za nastavnike srednjih umjetničkih škola u RH / Pula, Zagreb, Osijek, Split.

Stručni projekti:

 1. autor kurikuluma i silabusa za izborni predmet Dizajn ambalaže / Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split / dio EU projekta za tri srednje škole u RH
 2. autor kurikuluma i silabusa za predmet: Vizualno mišljenje i vizualni govor / Visoko učilište Algebra, Zagreb