Ema Šimunec dobitnica nagrade na PitchADU

Ema Šimunec dobitnica nagrade na PitchADU

Na PitchADU manifestaciji naša studentica Ema Šimunec, zajedno sa svojim timom (Antun Mesar i Ivana Ursa sa FERa) dobila je nagradu za projekt Micropia - video igra koju će nastaviti razvijati sa Cateia gamesom. Prototip igre rezultat je trotjedne radionice '3. radionica dizajna i razvoja videoigara' koju su organizirali FER, ADU, ALU, FOI i Studij dizajna u sklopu projekta Edu4 games - Izrada standarda zanimanja i kvalifikacija te novih studijskih programa za područje dizajna i razvoja videoigara.

Radionica 'Dizajn i razvoj videoigara' održavala se u terminu 13. – 31. 05. 2019. na Akademiji dramske umjetnosti, u organizaciji 5 sastavnica Sveučilišta u Zagrebu (FER, FOI, ALU, AF Studij dizajna, ADU) i Klastera hrvatskih proizvođača računalnih igara.

Nakon radionice svim se polaznicima nudi mogućnost daljnjih konzultacija za razvoj projekata, dok će najuspjelije projekte polaznici moći predstaviti profesionalcima i industriji na ovogodišnjem izdanju PitchADU.

PitchADU je projekt kojim se studentima završnih godina diplomskih filmskih studija Akademije dramske umjetnosti želi omogućiti pristup profesionalnom svijetu putem pitchiranja vlastitih završnih projekata stručnoj javnosti.

Osim Eme Šimunec, na PitchADU sa Studija dizajna sudjelovali su još i Andrea Rebec i Bruna Čičin Šajn.