Treće izdanje DA2

Treće izdanje DA2

Treće izdanje DA2 – Zagreb Design, Art & Architecture Film Festival održat će se od 22. do 26. listopada u zagrebačkoj Uraniji – prostoru kreacije, te od 23. listopada do 1. studenog 2021. online putem platforme ondemand.kinomeetingpoint.ba 

DA2 – Zagreb Design, Art & Architecture Film Festivala, prvi je međunarodni natjecateljski filmski festival u regiji koji objedinjuje filmove na temu dizajna, arhitekture i umjetnosti. DA2 je ujedno i platforma koja ujedinjuje umjetničke svjetove i stvara zajednički prostor kreativnog djelovanja. Ona je mjesto susreta, povezivanja, razmjene iskustava, poticanja, stvaranja i promocije.

U međunarodnom natjecateljskom filmskom programu trećeg izdanja festivala vidjet ćemo najnovije, nagrađivane, uzbudljive, poučne i zanimljive filmske naslove koji govore o najznačajnijim stvarateljima iz područja dizajna, arhitekture i umjetnosti.

Predstavljamo vam osam ekskluzivnih premijera filmova o tajnama Venecije i Tel Aviva 
te djelima vizionara kao što su  Pierre Cardin, Lorenzo Riva, Federico Fellini, Bruce Mau, Jørn Utzon,  László Moholy-Nagy i  Gianni Berengo Gardin.

Filmovi se natječu za službenu festivalsku nagradu ISKRA, sliku hrvatskog umjetnika ili umjetnice iz serije Erste fragmenti, koju međunarodni žiri dodjeljuje najinspirativnijem filmu, a s ciljem poticanja proizvodnje filmova koji tematiziraju dizajn, arhitekturu i umjetnost,  razvoja kreativnog stvaralaštva i promocije hrvatske umjetnosti u svijetu.

Žiri trećeg DA2 festivala čine: Alec Von Bargen (vizualni umjetnik, glumac, pisac i producent iz SAD-a), Duška Zagorac (scenaristica, redateljica i producentica iz Sarajeva, s adresom u Velikoj Britaniji) i Idis Turato (nagrađivani arhitekt iz Rijeke).

Uz filmski program stručnjaci iz regije i svijeta gostuju i u online emisiji Šta DA? u kojoj se predstavljaju festivalski filmovi, upoznaju svjetski, regionalni i hrvatski kreativci i njihova djela. Šta DA? susrete moći ćete pratiti online na platformi Rplus i na FB stranici DA2 Film Festivala.

Svi filmovi iz programa dostupni su online na ondemand.kinomeetingpoint.ba diljem Hrvatske, dok su u Bosni i Hercegovini dostupni filmovi:  Ja sam sunce, Gianni Berengo Gardin: priča o dva grada i Grad Želja.

Ulaznice za filmove online možete kupiti na platformi ondemand.kinomeetingpoint.ba
Ulaznice za projekcije u Uraniji - prostoru kreacije možete naći na stranicama www.eventim.hr ili na njihovim prodajnim mjestima. Vodite računa da je nažalost broj sjedećih mjesta ograničen.

Film Fellinopolis je prilagođen osobama s oštećenjem vida koje ga uz mobilnu aplikaciju MovieReading mogu samostalno pratiti u Uraniji i online. #filmkojiuključuje