29.11.2022.

Nadležna studentska liječnica

24.11.2022.

Reguliranje prava iz studentskog standarda u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti

15.11.2022.

Projekt Živjeti zdravo (HZJZ) - Europski tjedan testiranja na HIV

Služba za promicanje zdravlja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u sklopu projekta Živjeti zdravo, čija je voditeljica prof. dr. sc. Sanja Musić Milanović, pridružuje se Europskom tjednu testiranja na HIV provođenjem besplatnog i anonimnog testiranja brzim testovima.

Svake se godine krajem studenog, ususret 1. prosincu - Svjetskom danu borbe protiv AIDS-a - obilježava Europski tjedan testiranja (engl. European testing week, ETW) na HIV. Tijekom ETW-a, europske zemlje pozivaju se da svojim aktivnostima doprinesu informiranju građana o važnosti testiranja, ranog otkrivanja infekcije HIV-a te pravovremenog liječenja.

Testiranja će se provoditi radnim danima od 21. do 25. studenog u Zagrebu, u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, na adresi Rockefellerova 12 (prizemlje), od 15 do 19 sati.

Pouzdanost brzog testa za otkrivanje HIV infekcije koji se koristi u Savjetovalištu za promicanje spolnog zdravlja HZJZ-a je 99,8%.

 

07.11.2022.

Prijava bolesti/izostanka

U slučaju bolesti/izostanka student je dužan u roku od 10 dana od početka bolesti/izostanka prijaviti bolest/izostanak, a po završetku bolesti priložiti liječničku ispričnicu ili odgovarajuću dokumentaciju u slučaju izostanka. Za bolest trajanja do 10 dana nije potrebno da studentska liječnica suovjerava liječničku ispričnicu obiteljskog liječnika. Za bolest trajanja više od 10 dana potrebno je priložiti ispričnicu nadležnog studentskog liječnika. Bolest se prijavljuje na posebnom obrascu koji student može dobiti u studentskoj referadi. Obrazac prijave bolesti/izostanka također se nalazi na internetskoj stranici Studija dizajna. Ispunjenu prijavu bolesti/izostanka student obavezno urudžbira u pisarnici Fakulteta, Kačićeva 26. Po završetku bolesti/izostanka student obrazac prijave bolesti/izostanka prilaže liječničku ispričnicu ili drugu odgovarajuću dokumentaciju za slučaj izostanka kojem nije uzrok bolest. U protivnom prijava bolesti ne proizvodi pravne učinke i neće se uvažiti. 

Ispunjen i potpisan obrazac prijave bolesti/izostanka predaje se u urudžbeni ured u Kačićevoj ili šalje mailom na urudzbeni@arhitekt.hr.

07.11.2022.

Obavijest Ureda za zaštitu zdravlja studenata

HZJZ i Škola narodnog zdravlja Andrija Štampar Medicinskog fakulteta u Zagrebu organizira od sada na adresi Rockefellerova 12:

  • Cijepljenje protiv bolesti COVID-19
  • Cijepljenje protiv HPV-a za sve u dobi do 25 godina
  • Cijepljenje protiv pneumokoka prema medicinskim indikacijama
  • Savjetovanje o drugim bolestima koje povećavaju rizik za teže oblike bolesti COVID-19 i pneumokokne bolesti
  • Savjetovanje o eventualnim kontraindikacijama za cijepljenje
  • Savjetovanje o HPV-u

Cijepiti se može svake srijede od 16:00 do 20:00 sati na adresi Rockefellerova 12, edukacijski centar, bez naručivanja.