Arctic Paper na Studiju dizajna

Arctic Paper na Studiju dizajna

U četvrtak 5.12.2019. na Studiju dizajna odjel Vizualnih komunikacija, u organizaciji Tomislava Vlainića, ugostio je Bettinu Wobetzky iz Arctic Paper zastupništva iz Austrije. Svrha ovog posjeta bila je razmjena iskustva sa Arctic Paper proizvodima te upoznavanje sa novim papirima iz njihovih kolekcija.

Tako smo imali priliku vidjeti i dodirivati novu G-Print kolekciju premaznih papira (G-Snow, G-Print, G-Smooth), nepremazne papire Munken Kristall i Munken Highway te razne druge vrste iz Arctic, Munken, Amber i G kolekcije.

Također je bilo dosta razgovora o održivoj proizvodnji, reciklaži materijala i štednji prirodnih resursa te su se propitivali ekološki pristupi u grafičkom dizajnu iz aspekta naručitelja u Hrvatskoj te samih dizajnera. Svi prisutni razmijenili su svoja dosadašnja iskustva sa određenim papirima u raznim tipovima projekata, većinom u dizajnu i produkciji publikacija te smo dobili mnoge korisne savjete za daljnji rad s određenim vrstama papira, uveza, lijepljenja itd.

Na ovaj mali okrugli stol i prezentaciju pozvani su Alumni Studija dizajna, mlade i aktivne hrvatske dizajnerice Negra Nigoević, Dina Milovčić, Zita Nakić, Klasja Habjan, Dora Bilandžić i Ana Pavičić. Ispred Studija dizajna sudjelovali su Tomislav Vlainić, Romana Kajp, Marija Juza, Inja Kavurić-Kireta i Andrija Mudnić.

Događaju se pridružio i Alexander Lindenau iz Lindenau Productions GmbH koji se bavi savjetovanjem oko produkcije tiskanih materijala te pripremom za tisak.

Gđa Wobetzky podijelila je svima prisutnima uzorke i darove te joj se ovim putem zahvaljujemo i veselimo se daljnoj suradnji.