Godišnja izložba Studija dizajna 20/21

Godišnja izložba Studija dizajna 20/21

Studij dizajna svoju Godišnju izložbu radova studenata nastalih akademske godine 2020/21 organizira online. Na izložbi su predstavljeni radovi s kolegija Projektiranje na odjelu Vizualnih komunikacija i Industrijskog dizajna, Tipografija, Fotografija, Crtanje, Akt, Ilustracija, Grafičke tehnike, Scenografija, Interieur, Interaktivni mediji, Elementi pokretne grafike, Elementi arhitektonskog projektiranja te Dizajn interakcija. Godišnja izložba ujedno je i dio programa Smotre Sveučilišta i Dana otvorenih vrata.

Prošla je godina obilježena turbulentnim događanjima potresa I pandemije, stoga je Godišnja izložba djelomično posvećena temi Protresena stvarnost, koja predstavlja aktualnost nastave u izvanrednim okolnostima; kako se živi u gradu nakon potresa, studira na fakultetu koji podrazumijeva intenzivni mentorski rad uživo, uči kroz snalaženje s ograničenim resursima na različitim nivoima. Biti potresen u fizičkom, emocionalnom i duhovnom smislu znači resetiranje sustava vrijednosti i životnih prioriteta, ali i suočavanje s pitanjima kontrole i moći. Biti kreativni pojedinac u takvim uvjetima znači moći artikulirati rezultat tehnoloških i znanstvenih otkrića i pronaći rješenja koja će možda promatrati čovjeka na drukčiji način.

Dio radova izlazi izvan tematskog okvira Godišnje izložbe, a predstavlja radove nastale u sklopu različitih kolegija preddiplomskog i diplomskog programa Studija dizajna, koji omogućuju široj javnost upoznavanje s kreativnim pedagoškim procesima i njihovim rezultatima, te služe kao poticaj budućim dizajnerima da već i u ranoj fazi svoga stvaranja uistinu stvaraju za konkretnu publiku, kako stručnu tako i širu javnost.
Radove možete vidjeti na sljedećem linku:

https://www.studijdizajna.com/content/radovi