Kino Spot – kreće program filmova o fotografiji

Kino Spot – kreće program filmova o fotografiji

Ured za fotografiju pokreće Kino Spot – program projekcija igranih, dokumentarnih i umjetničkih filmova u čijem je fokusu medij fotografije. Prva u nizu projekcija održava se u srijedu, 24. travnja u Galeriji Spot, s početkom u 19 sati, kada će na programu biti dokumentarni film Patience (After Sebald) (2012.) britanskog redatelja Granta Geea.

Ovaj višeslojni filmski esej o krajoliku, umjetnosti, povijesti, životu i gubitku istražuje rad i djelo jednog od najvećih njemačkih književnika W. G. Sebalda, slijedeći etape iz njegovog poznatog romana Saturnovi prstenovi (1995).

Baš kao što je sam autor za života govorio, “pisanje i fotografija usko su povezani s umijećem traganja”, stoga uz glas naratora snažnu vizualnu komponentu filma čine kadrovi krajolika Suffolka, beskrajni strmoviti prostori, litice izgubljenog grada Dunwicha i brojni drugi sugestivni pejsaži koje upoznajemo kroz dugačku šetnju istočnom Anglijom.

Nakon projekcije filma slijedit će diskusija u kojoj će sudjelovati profesor književnosti Ivan Molek.

Projekcija je besplatna, a film se prikazuje uz titlove na engleskom jeziku. Budući da je broj mjesta ograničen, zainteresirane molimo da dođu na vrijeme.