Noa Poljak u polufinalu UN-ovog natječaja u ilustraciji

Noa Poljak u polufinalu UN-ovog natječaja u ilustraciji

Na međunarodnom natječaju UN-a u ilustraciji ,,Generation Equality: Picture it!“ studentica prve godine preddiplomskog studija Noa Poljak ostvarila je veliki uspjeh, plasmanom u polufinale. Njena ilustracija će biti virtualno izložena tijekom Foruma u Parizu.

U konkurenciji preko 1200 poslanih radova ocjenjivanih od strane mješovitog žirija profesionalnih stripovskih umjetnika, aktivista i specijalista za spolnu ravnopravnost Noa Poljak se plasirala u polufinale.

Autorica o svom radu:
'Moja ilustracija usredotočena je na prepreke s kojima se žene susreću kada pokušavaju napredovati u karijeri, pokazati svoja postignuća i biti jednake muškarcima. Da bi bile jednako uspješne, od žena se očekuje da više napreduju, budu ustrajnije, imaju više znanja, vještina i strpljenja od muškaraca. Njihove karijere i životi puni su izazova i poteškoća, stoga želim osvijetliti problem koji sam se iz prve ruke vidjela.

Zašto #GenerationEquality: Žene su diskriminirane u svim aspektima javnog i privatnog života, kao rezultat višestoljetne dominacije muškaraca. Neodgodivo je poboljšati sudjelovanje žena u svim aspektima, redefinirati njihove uloge u našem društvu jer svijet gubi njihov potencijal, moć i snagu. Napredak se može postići samo ako su žene uključene kroz svu svoju raznolikost. To je posebno važno za mladu generaciju koja ima jedinstvenu priliku živjeti u svijetu bez stereotipa, rodnog nasilja, predrasuda i diskriminacije. Mi, mlada generacija moramo shvatiti uzroke ove nepravde i udružiti snage kako bismo napravili promjenu za ravnopravniji svijet.'