Splitski studenti pokreću festival dizajna

Splitska Udruga studenata dizajna vizualnih komunikacija (DVK) pokreće projekt pod nazivom KOMBO od 3, šestodnevni festival kojim nastoje promovirati vlastite vještine i sposobnosti drugim studentima s različitih sveučilišta. Projekt je zamišljen kao niz radionica koje završavaju javnom izložbom radova, a predavači na radionicama bit će studenti dizajna vizualnih komunikacija na diplomskoj razini: Dejan Zobenica (dizajn), Boris Pehar (ilustracija) i Bruno Dubravec (fotografija).

Na sudjelovanje su pozvani svi studenti umjetničkih akademija u Hrvatskoj, kao i srodnih fakulteta (Arhitektonski fakultet u Zagrebu, Studij dizajna u Zagrebu, Sveučilište Sjever u Koprivnici), a broj sudionika je ograničen na 24, od čega je polovica namijenjena studentima fakulteta istog ili srodnog usmjerenja izvan Splita, kojima će biti sufinanciran smještaj (uz nadoplatu od 160 kn).
 

Za sve dodatne informacije slobodno uputite upit na email adresu studentska.udrugadvk@ gmail.com ili putem društevnih mreža – Facebook stranice ili Instagram profila.

Za prijavu je potrebno ispuniti obrazac, koji je dostupan na sljedećim linkovima:
– za studente Umjetničke akademije u Splitu: LINK
– za studente ostalih fakulteta u Hrvatskoj: LINK

Udruga studenata dizajna vizualnih komunikacija (DVK) iz Splita s radom je započela prošle godine, a broji tridesetak članova, sadašnjih ili bivših studenata Odsjeka za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu. Cilj udruge je promoviranje kulture, umjetnosti i dizajna putem manifestacija poput dizajnerskih festivala, izložbi, javnih kampanja te drugih sličnih aktivnosti, a valja naglasiti da je Udruga DVK trenutno jedina studentska udruga u Hrvatskoj čiji je glavni fokus dizajn.

Izvor: www.vizkultura.hr