Zgraf 12 – Grand Prix nastavnicima, nagrade i diplome studentima

Zgraf_12_Studij_dizajna

Grand Prix ovogodišnjeg Zgrafa pripao je kolegama nastavnicima sa Studija dizajna, Nikoli Đureku i Mariji Juza za rad „Balkan tiposistem”.

ZGRAF je međunarodna izložba grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija koja se od 1975. godine održava u Zagrebu u organizaciji Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti (ULUPUH). Ovogodišnji ZGRAF12 održan od 9. do 24. siječnja 2017. u Laubi – kući za umjetnost i ljude, tematski je koncipiran uz sintagmu „Društvene reprize“, koju potpisuje poznati britanski teoretičar dizajna Rick Poynor. 

Uz tradicionalno bogat izlagački program, ZGRAF nastavlja razvijati i međunarodnu edukativnu platformu grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija - Eduzgraf. Studenti Studija dizajna su između ostalog, sudjelovali i na stručnoj radionici „Muzej budućnosti – fanzin budućih zbivanja”, voditeljica Maje Kolar i Maše Poljanec. Dina Bartolić predstavila je projekt Art Decompress, Otto Kušec projekt Drive-thru Museum, Leonard Borovičkić projekt Kunstwiedersehen, Luka Dundović, Nikolina Fuzul, Dorja Horvatić i Elda Stanković su predstavili zajednički projekt Muzejnica, Dora Kasun projekt Meseum, dok je Ena Begčević predstavila projekt What a museum should be for? 

Grand Prix ovogodišnjeg Zgrafa pripao je kolegama nastavnicima sa Studiju dizajna, Nikoli Đureku i Mariji Juza za rad „Balkan tiposistem”. Nagrada koja afirmira mlade dizajnere – Zgraf Welcome, pripala je bivšem studentu diplomskog studija na Studiju dizajna, Martinu Peranoviću za diplomski rad „MINE” (mentori N.Dogan/R. Kajp). Jedna od počasnih diploma pripala je bivšoj studentici diplomskog studija na Studiju dizajna, Sanji Kuzmanović za diplomski rad „Web arhiv Anti-muzej Vladimir Dodig Trokut” (mentori I.Doroghy/T. Vlainić). 

Rezimirajući dodijeljene nagrade i diplome u studentskoj i profesionalnoj kategoriji, sa zadovoljstvom konstatiramo kako je obrazovni proces na Studiju dizajna stvorio kvalitetne temelje na kojima se formirala većina ovogodišnjih laureata.

Fotografije: ZGRAF, Mario Guček Andromak

Zgraf_12_Studij_dizajna
Zgraf_12_Studij_dizajna
Zgraf_12_Studij_dizajna
Zgraf_12_Studij_dizajna